Mijn favorieten

Beleggen


Beleggen in woonruimte rondom Leiden, Den Haag en Rotterdam is veilig en rendabel

Wat gaat u met uw spaargeld doen nu de rente steeds verder wegzakt? Laat u het op de bank staan of gaat u beleggen? Wellicht heeft u hier al over nagedacht. Beleggen op de beurs of in woonruimte voor verhuur. Beleggen op de beurs is risicovol. U heeft namelijk met conjunctuur te maken. Hierdoor kunt u snel geld verliezen. Daarnaast vraagt beleggen op de beurs ook om ervaring. Beleggen in woonruimte voor verhuur is een veilig alternatief. U legt uw geld tegen een hoger rendement vast en profiteert van onbelaste huurinkomsten. Omdat u de woning bezit en tegen meerwaarde kunt verkopen, is beleggen in woonruimte voor verhuur een veilig en rendabel alternatief.


Profiteer van de hoge huurprijzen

Een woning kopen voor verhuur in bijvoorbeeld Leiden, Den Haag of Rotterdam is een rendabele belegging. Binnen de Randstad heerst er namelijk woningnood. Door het hoge aantal studenten en expats is er een tekort aan vrije sector-huurwoningen. Door dit tekort stijgen de huurprijzen. Rondom Leiden, Den Haag en Rotterdam zijn de huurprijzen gemiddeld € 1200 p.m.*. Dit gemiddelde is afhankelijk van het type woning, de buurt, de vraag en het aanbod. Door in een aantrekkelijke buurt te kopen en onder gunstige voorwaarden te verhuren, kan het rendement tot wel 5% oplopen.


Kopen en verhuren kan een rendement van 5% opleveren

Beleggen in woonruimte voor verhuur rondom Leiden en Den Haag kan een hoger rendement opleveren. Het rendement is naast de koopsom afhankelijk van de locatie, het aantal kamers en het oppervlakte. Ook het gemeubileerd of het gestoffeerd verhuren speelt een rol. Hieronder een rekenvoorbeeld:

Met uw spaargeld koopt u een woning voor verhuur in Leiden van € 275.000. U verhuurt vervolgens voor € 1.200 p.m. Dan is uw rendement op jaarbasis € 1200 x 12 = € 14.400 / € 275.000 = 0,052 x 100 = 5,24%. De huurinkomsten zijn ? na aftrek van vermogensbelasting (1,2%), kosten voor onderhoud, meubilering of stoffering ? voor u onbelast.


Risico’s van beleggen in woonruimte

Beleggen in woonruimte rond Leiden, Den Haag en Rotterdam is veilig en rendabel. Als belegger loopt u minder risico dan bij beleggen op de beurs. De grootste risico’s die u loopt zijn leegstand en waarde vermindering. Het risico op leegstand kunt u gemakkelijk voorkomen door uw woning gemeubileerd en tegen een aantrekkelijke prijs te verhuren. De kosten voor meubilering kunt u in de huurprijs opnemen. Het voordeel hiervan is dat u sneller aan bijvoorbeeld expats verhuurd. Expats huren het liefst gemeubileerde woningen. Het risico op waarde vermindering is beperkt. Rond Leiden zijn de huizenprijzen stabiel. De verwachting is dat deze zullen stijgen. Hierdoor kunt u de woning tegen meerwaarde verkopen. Door slim in te kopen en tegen aantrekkelijke voorwaarden te verhuren, vergroot u uw vermogen.


Vakkundig beleggen met EasyMakelaars

Voor een succesvolle belegging in woonruimte voor verhuur rond Leiden, Den Haag of Rotterdam is lokale marktkennis noodzakelijk. Naar welke panden en binnen welke buurten is er veel vraag naar? Welke woning kan ik tegen gunstige voorwaarden kopen en verhuren? Dat zijn vragen waar u als belegger wellicht geen antwoord op heeft. Daarom helpt Easymakelaars u met het inventariseren van de markt, het kopen en verhuren van uw tweede woning. Als lokale makelaar helpen wij u bij het selecteren van geschikte woningen, bezichtigen, onderhandelen, het berekenen van het rendement en verhuurprijs, kopen, verhuren en beheren van de woning. Voor u betekent dit dat Easymakelaars u adviseert en ook zorg draagt voor het continu verhuren en maximaliseren van uw rendement. Het voordeel hiervan is dat alles vakkundig voor u wordt geregeld en u zelf geen omkijken naar het verhuren heeft. Met als resultaat: vakkundig beleggen in woonruimte.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen