Mijn favorieten

Huisbewaring


Woning verhuren via huisbewaring rondom Leiden, Den Haag, Rotterdam en Alphen aan den Rijn

Gaat u tijdelijk als expat naar het buitenland, samenwonen of mantelzorg verlenen? En wilt u daarom tijdelijk uw koop- of huurwoning verhuren rondom Leiden, Den Haag, Rotterdam of Alphen aan den Rijn? Dan biedt huisbewaring een uitkomst. Huisbewaring maakt het mogelijk om uw koop- of huurwoning tijdelijk legaal door iemand anders te laten bewonen. Het voordeel hiervan is dat de huurder geen woonduur opbouwt en na de overeengekomen huurperiode de woning verplicht moet verlaten. Voor u betekent dit dat u met de huurinkomsten gemakkelijker een periode kunt overbruggen en bij terugkomst uw woning altijd kunt betrekken. Staat uw woning leeg te koop of bent u van plan te verkopen? Kies dan voor tijdelijk verhuren via de Leegstandswet.


Hoe werkt tijdelijk verhuren via huisbewaring?

Huisbewaring maakt het mogelijk om uw huis of appartement tijdelijk door iemand anders legaal te laten bewonen. Hierbij zijn zowel huurder als verhuurder verplicht zich aan de gemaakte afspraken te houden. Dit betekent dat de huur, door u, niet tussentijds kan worden verhoogd of opgezegd. Daarom maakt EasyMakelaars duidelijke afspraken over de huurperiode, huurprijs, borg, afschrijving voor stoffering en/of meubilering, en voorschotten. Deze afspraken leggen wij vast in het juridisch getoetst ROZ-contract dat wij door de huurder laten ondertekenen. Het voordeel hiervan is dat de huurder akkoord gaat met het juridisch getoetst contract en de voorwaarden, er geen huurbescherming ontstaat en de huurder uw woning na de huurperiode verplicht moet verlaten.

 • Bij een huurwoning moet u schriftelijke toestemming van de eigenaar hebben
 • Bij een koopwoning moet u huisbewaring bij de gemeente aanvragen
 • De minimale huurperiode is 3 maanden en de maximale 2 jaar. Na de maximale duur is verlenging niet mogelijk
 • Bij mantelzorg, werken of studeren buiten de regio mag u maximaal 2 jaar verhuren
 • Bij samenwonen mag u maximaal 1 jaar tijdelijk verhuren. U mag niet in het koop- of huurcontract van uw partner vermeld staan
 • Maakt u een reis van 3 maanden en wilt u langer verhuren? Dan is verlenging mogelijk
 • Bij remigratie mag u maximaal 1 jaar verhuren. Keert u niet terug? Dan komt de huurwoning weer beschikbaar
 • Verhuurt u langer dan 8 maanden? Dan moet u zich uitschrijven
 • Blijft u tijdens het verhuren in Nederland? Dan moet u zich uitschrijven
 • Tijdens het verhuren is hypotheekrenteaftrek niet mogelijk. Uw woning valt tijdelijk in Box 3


Vakkundig verhuren via EasyMakelaars

Het verhuren van uw huis of appartement via huisbewaring is met EasyMakelaars snel en vakkundig geregeld. Als verhuurmakelaar bieden wij namens u uw woning binnen ons netwerk van hoogopgeleide expats aan en verzorgen wij het gehele verhuurtraject. Dit betekent dat EasyMakelaars in overleg met u de huurprijs en voorwaarden bepaalt, het ROZ-contract in het Nederlands en Engels opstelt, uw woning online en offline presenteert, de bezichtigingen verzorgt, de kandidaten grondig screent en selecteert. Daarnaast begeleiden wij de huurder tijdens het in- en uitchecken, innen we de borg en eerste betaling, en stellen we een inspectie- en opleveringrapport voor u op. Voor u betekent dit dat het tijdelijk verhuren van uw woning geheel volgens uw wensen en de wet- en regelgeving verloopt. Met als resultaat: het zorgeloos verhuren van uw huis of appartement.

Easymakelaars » Professioneel » Betrouwbaar » Persoonlijk » Betrokken

Vanwege onze ervaring met het verhuren via huisbewaring en brede netwerk van hoogopgeleide expats, multinationals en collega-makelaars, zijn aangeboden woningen via EasyMakelaars binnen 2 weken verhuurd. Profiteer van ons netwerk en onze lokale marktkennis en ervaring. Bied vandaag uw woning via EasyMakelaars te huur aan. Neem voor een kennismakingsgesprek contact met ons op. Onze verhuurmakelaars staan voor u klaar.

 

Ik kan mij vinden in de bovenstaande diensten. Wat nu? 

Kunt u zich vinden in de professionele, betrouwbare, persoonlijke verhuurmakelaar

en betrokken makelaar van de regio Bollenstreek en regio Rijnland? Maak direct een afspraak met onze verhuurmakelaars.

 

EasyMakelaars staat klaar voor een vrijblijvend advies!

 • Rendement tot wel 7 procent
 • Uw huis binnen 1 week aangeboden
 • Professioneel vastgoedbeheer en onderhoud
 • Ervaren, snel en vakkundig

Easymakelaars
Pelikaanstraat 19
2312 DW Leiden
071-5690569
welkom@easymakelaars.nl

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring